13 martie 2010

ipoteze temporale

azi ploaie sunt şi ghemuri de furtună
miasma primăverii false
ce macină-ntre dinţi petale de lalele istovite
ce proastă e cafeaua de cenuşă

dincolo de geam din cearcăne-avortează zorii
mult mai senili decât răscrucile de noapte
mă-ncercă iar emoţii viscerale
cerul pare un cerdac cu ţeasta spartă

tăcere impasibilă difuze întelesuri
şi picuri de lumină cerşind priviri rebele
anemice refrenuri ce-mi fură libertatea
azi ploaie sunt şi vis de acuarela...



7 comentarii:

  1. Te-am citit spunand pe un blog ca scrii mai mult atunci cand nu "esti bine". M-am bucurat sa consat ca ai fost bine o bucata de timp. (asta e un fel gragut de ati spune ca nu ai scris de multisor). Acest bine a nascut niste "ipoteze temporale" cam triste, dar sunt sigura ca soarele anuntat pentru urmatoarele zile va schimba "ipotezele".

    PS: mie mi-a placut mult "cafeaua de cenusa"! ...si imaginea e tare placuta ochilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Oly
    Ce atenta esti dumitale.:) Adevarat, a fost mult soare pana acum. Tatal meu si-ar fi sarbatorit pe 13 ziua de nastere, daca ar mai fi fost... Iata de unde si amintirile/imaginile triste...

    RăspundețiȘtergere
  3. P.S. Ref la "nu ai scris demult", antrenata in concursul blogovat, am simtit un fel de a spune nu scrisului la comanda. Nu pot asa. A fost o experienta pt mine, dar nu cred ca o mai repet vreodata. Esti privat de libertatea de a face ce vrei cu blogul tau, automat te supui unor reguli comune. Si nu prea imi plac astfel de situatii constrangatoare. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cunosteam concursul "blogovat". Daca e ce spui tu , atunci te aprob cu toata fiinta. O "litera" e frumoasa si sincera cand vine singura , fara sa te "scremi" sa o scoti. Eu nu-ti ceream nici socoteala nici nu te impingeam la scris "mai des" sau la comanda. Te-am tachinat asa nitel, pentru ca am luat eu niste pliuri si parca-mi lipseste ceva cand deschid si iar deschid si nu gasesc "prezenta".
    Imi pare rau pentru tristetea din sufletul tau. Dar,priveste cine doarme in patut! Acolo e izvorul de dragoste, viata si forta de care ai nevoie sa duci show-ul mai departe.
    Scrie cand vrei,lasa-l pe "blogovat" cu mama lui. Ca cititoare , eu nu am simtit la nici un moment in care am intrat in vizita, ca ceea ce citesc ar fi fost scris pentru ca trebuia sa scrii ceva neaparat, supunandu-te vreounei exigente al vreunui concurs. Nu esti genul de persoana careea i s-ar putea impune ceva. Eu te cred o fire libera si cred ca ai avut o iluzie ca te supui unor reguli comune. Scrie cand poti si cand simti ca poti.
    Pupici si o imbratisare calda........ si o halba de bere, daca crezi ca ar putea face bine femeii care este "atat de femeie" din tine.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Oly
    Merci pt ca iti faci timp pt mine. Tristetile vin si se duc. Nu e mare problema. Patutul s-a transformat intr-un pat pt flacai deja. Avem unde sa ne intindem in voie. :)
    P.S. No alcohol! Fidela cafelei virtuale si sucului de piersici...

    RăspundețiȘtergere
  6. nu am fost demult în treacăt lung pe aici, scuzaţi-mă gazdă, sunt o ştrenngăriţă, dar atunci cînd vin găsesc întotdeauna imagini nebune, "ghemuri de furtună".

    cît priveşte concursul, eu tot am cam chiulit de pe blog, nici nu ştiu rezultatele, poate am luat şi eu vreun premium fără să ştiu :)))))

    RăspundețiȘtergere
  7. @Irinus
    Bine-ai revenit! Daca eu insami mi-am cam permis sa chiulesc de pe blog in ultimul timp, ce pot sa-ti reprosez tie... :)
    Rezultatele concursului le gasesti pe pagina blogovatului.

    RăspundețiȘtergere